Szemirritáció

Kellőképpen törődik a testével? És a szemével?

Ön is órákat tölt a számítógép vagy a tévé előtt, és naponta erőlteti a szemét? Szemünket gyakran tesszük ki klimatizáció, rossz megvilágítás és sok más tényező negatív hatásának. Úgy tartjuk, hogy a látás a legfontosabb érzékünk, mégis alig törődünk a szemünkkel, pedig ennek ugyanolyan természetesnek kellene lennie, akár a kézmosás vagy a fogmosás.

Az ember vizuális lény. A külvilág információinak több mint 80 %-a a látás segítségével jut el hozzánk. Ilyen szempontból a látás a legfontosabb érzékünk. A mai korban számtalan tényező hat a szemünkre. Természetesen nem tudjuk teljesen kizárni ezek hatását, de több kockázati tényezőt is a minimálisra csökkenthetünk, ha naponta törődünk a szemünkkel. Sok szemproblémát nem tudunk kivédeni, de minőségi és rendszeres szemhigiéniával kitűnő állapotban tarthatjuk szemünket.

A szemünkről való mindennapos gondoskodással a jövőbeli szemproblémák megelőzhetők.

Sokat beszélünk arról, hogyan védjük magunkat, a szem védelméről azonban kevesebb szó esik. Pedig a szem a legveszélyeztetettebb érzékszervünk. Mi olyan terméket kínálunk Önnek, amely lehetővé teszi a szeméről való aktív, önálló gondoskodást. Egyúttal kitűnő segítője lesz szembetegségek és szemsérülések esetén. Az alkalmazás során pedig biztos lehet abban, hogy nem árthat szemének.

  • OCUflash – tiszta szemek a természet forrásábóloči.
  • OCUflash – amikor a természet gyógyít...

A kellemes, napos idő szinte csábít bennünket, hogy szabad perceinket a természetben, hegyekben, víz mellett töltsük. Talán Ön is épp a hegyekbe vagy a tengerhez készül, ne feledkezzen meg tehát arról az univerzális szemcseppről, amelyek segítségére lehetnek bárminemű szemprobléma esetén.

Ugyanakkor a kellemes nyári időszakban az allergiával küzdők közül sokaknak romlik az  állapota. A komplex allergia-terápián belül a gyógyszeres kezelés mellett nagyon fontos teendő az allergének kiiktatása, amire a legtöbb allergiás nem fektet kellő hangsúlyt. Nem szabadna megfeledkezni a szemöblítésről, amely eltávolítja az allergén anyagokat, csökkentve ezzel a szemirritáció veszélyét. 

Bizonyára Ön is megélte már azt a kellemetlen helyzetet, amikor a tükörbe nézve az ember elborzadva pillantja meg a bevörösödött szemét. Mit tegyünk, ha a „szemvörösség“ váratlanul támad? Az esetek többségében a probléma nem súlyos, de annál zavaróbb. Látásvesztés vagy komoly károsodás ilyen esetekben nem fenyeget. Az ilyen helyzeteken segít úrrá lenni a gyógyszeres dobozban lapuló sokoldalú segítő. Az „ügyes kis szemcsepp”, amely sohasem árt a szemnek, de mindig számíthatunk a segítségére. Anélkül, hogy kölcsönhatásba kerülne más gyógyszerekkel. Olyan szemcsepp, amely egyidejűleg több hatást fejt ki: fertőtlenítő, antibiotikus, összehúzó és gyulladásgátló hatást. Az OCUflash szemcsepp készítése során felhasználtuk a szembetegségek szemvidítófű-kivonattal történő gyógyításával kapcsolatos évszázados ismereteket. A szemvidítófű gyógyhatásait már az ókorban ismerték, a klasszikus népek nagy jelentőségű gyógynövényre leltek benne, erről tanúskodik a görög elnevezése is, hiszen az „euphrasia“ örömöt, elégedettséget jelent. 

A szemvörösségnek több oka is lehet. A leggyakrabban kötőhártya-gyulladás, vagy allergiás reakciók okozzák, de okozhatja a látás többrétű igénybevétele is - mint a tévézés, vagy a számítógépen végzett munka. Kiváltó oka lehet ezen felül a nem megfelelően korrigált szemhiba (rövidlátás, távollátás). A reaktív hiperémiát, azaz vérbőséget okozhatja azonban fáradtság, sírás, mechanikus irritáció, kontaktlencse, füstös helyiségben való tartózkodás, vagy akár baleset utáni állapot is.

A száraz szem szindróma – amely során a könnyfilm összetétele sérül - szintén diszkomfort érzéshez vezet. Az OCUflash jelentős mértékben segít a minden említett szemvörösség  esetén. Csak a száraz szem szindrómát nem tudja teljesen orvosolni. Ebben az esetben műkönny alkalmazása is szükséges.

ProVens